9 VM-rekord som aldrig kommer att slås

Världens 21:a VM har nyligen nått sitt slut, och efter 31 spännande dagar utsågs Frankrike till segrare. Resultatet blir ännu mer fantastiskt om man betänker det faktum att fransmännen inte var en av de förhandstippade favoriterna. Innan turneringens början var nämligen de forna världsmästarna Tyskland favorittippade, tillsammans med sydamerikanska Brasilien. Tyvärr presterade båda lagen långt under förväntan, vilket blev till stor besvikelse för såväl fans vem hade satsa på fotboll.

Som tur var gick det bättre för Sverige. Där andra underpresterade lyckades svenskarna trotsa alla förväntningar. Efter ett gruppspel mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea gick Sverige vidare till åttondelsfinal och slog Schweiz med 1 – 0. Nästa match gick tyvärr inte lika bra, och förlusten mot England med 0 – 2 satte stopp för svenskarna. Trots besvikelsen måste vi minnas att det här ändå var första gången Sverige tagit sig till kvartsfinal sedan 1994. Det om något ger oss hopp inför framtiden!

I sommar har flera rekord slagits, till exempel flest straffar under ett enda VM och rekordet som den förste tränaren att delta i fyra VM med samma landslag. Ett av rekorden som nog inte kommer att slås under de närmaste åren är det som turneringens äldste spelare. När den egyptiske målvakten Essam El-Hadary deltog i gruppspelsmatchen mot Saudiarabien var han 45 år gammal. Egypten förlorade matchen, men ingen kan glömma El-Hadarys otroliga räddning av straffen i slutet av första halvlek. Med tanke på att fotbollsspelare brukar dra sig tillbaka från internationell fotboll strax efter 30 års ålder kommer det nog dröja innan någon vågar utmana egyptiern. I vår infografik tar vi upp såväl El-Hadary som åtta andra svårslagna rekord. Spana in den!